20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 11-07-2023 23:03:00

Verslag en foto's: ADO wint in oefenduel met Laakkwartier met 0-7

ADO Den Haag speelde dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding uit bij het vertrouwde HVV Laakkwartier.

Ondanks de doordeweekse avond werd de wedstrijd als vanouds door veel supporters bezocht. Ook Tyrese Asante en Xander Severina waren aanwezig. Severina werd de afgelopen week nadrukkelijk door de Servische pers gelinkt aan FK Partizan Belgrado, maar het is nog afwachten of de transfervrije speler daadwerkelijk naar die club gaat.
Verder was ook Sjaak Polak aanwezig, die HVV Laakkwartier in de laatste cruciale fase van het seizoen behoedde voor degradatie.

De wedstrijd werd ook traditioneel weer geleid door voormalig top scheidsrechter Roelof Luinge.

Net als in de eerste oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen VELO speelden er veel spelers van de o21 mee.
De spelers droegen het nieuwe uittenue, het tenue dat erg populair onder de supporters is en waarvan vooral het uitshirt als warme broodjes over de toonbank gaat

ADO kwam al snel op voorprong. In de derde minuut was het schot van Sellouki onhoudbaar voor keeper Arslan: 0-1
Daarna maakten de Haagse spelers het de doelman diverse keren moeilijk, maar de voorsprong werd pas in de 35e minuut vergroot door Elijah Velland.
Werker werd even daarna na een blessurebehandeling gewisseld voor Gylermo Siereveld.
De thuisploeg had in de 40e minuut een kans om terug te komen in de wedstrijd, na een aanval kwam de bal in de rebound op de lat boven doelman Niekima terecht.
In de laatste minuten voor de rust kwam ADO op 0-4 voorsprong door doelpunten van Fabian Shahaj en  Elija Velland.

Na de rust kwam er, op Siereveld na, een nieuw team van ADO op het veld.
Dhoraso Klas, die afgelopen zaterdag niet mee kon spelen, verzilverde in de 54e minuut een vrije trap buiten de 16 in een fraai doelpunt: 0-5.
En net als in de eerste helft kwamen de doelpunten pas in de laatste minuten op gang. Belarbi en Komljenovic zetten de stand op 0-7.

Zaterdag speelt ADO een besloten oefenwedstrijd tegen SK Beveren.

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Nikiema, Achemlal, Werker (35. Siereveld), Ates, Absalem, Van Houwelingen, Gustina, Sellouki, Velland, Shahaj, Struick

Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Van de Riet, Noordhoek, Siereveld, Owusu, Boakye, Klas, Robyn Esajas (67. De Bruin), Komljenovic; El Karicha, Belarbi, Rehmi